Braşovul a redevenit, din această seară, „oraş din poveste”. Luminițele pregătite pentru sărbătorile de iarnă şi bradul de Crăciun au fost aprinse în Piața Sfatului. În ciuda pandemiei, mii de oamenii au participat la eveniment.

La Brașov a început oficial sezonul sărbătorilor de iarnă, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Conceptul sărbătorilor de iarnă din acest an este acela de a aduce aduce un strop din Magia Crăciunului în fiecare cartier. Acest program a fost conceput astfel încât să limiteze riscul răspândirii virusului COVID-19, dar să readucă speranța, bucuria și magia sărbătorilor de iarnă în sufletele brașovenilor.

„ Conceptul sărbătorilor de iarnă din acest an este de a aduce magia Crăciunului în cartiere, atât pentru a ne asigura că respectăm condițiile de siguranță din punct de vedere epidemiologic, cât și pentru a ne bucura unii de alții, de comuniune și de comunitate. Brașovenii și turiștii vor putea, între 29 noiembrie și 9 ianuarie, achiziționa cadouri, produse specifice sărbătorilor de Crăciun, produse meșteșugărești sau produse tradiționale de la căsuțele amplasate în Piața Sfatului, precum și în alte piețe reprezentative pentru oraș. De pe 15 decembrie până pe 28 februarie, cei mici, și nu numai, se vor putea bucura de patinoarul gratuit, amenajat în Piața Sfântul Ioan. Așadar, vă așteptăm atât pe brașoveni, cât și pe turiști, să ne bucurăm împreună de sărbătorile de iarnă și să ne gândim la lucrurile care ne unesc, mai mult decât la cele care ne dezbină”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Ca în fiecare an, zona centrului istoric și Poiana Brașov sunt împodobite cu aproape 400 de ornamente luminoase montate pe stâlpii de iluminat, iar în Piața Sfatului este bradul de Crăciun, un brad de 23 de metri, împodobit cu 600 de globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată și cu 30.000 de luminițe.

Nu doar centrul istoric este pregătit să îl întâmpine pe Moș Crăciun, Primăria Brașov a împodobit brazi de Crăciun și în cartierele brașovene: Piața Unirii; parcul Nicolae Titulescu; parcul din Centrul civic; Griviței, în zona grupului statuar Horea, Cloșca și Crișan; Bartolomeu, la locul de joacă de pe str. Agricultorilor; parcul Tractorul, lângă patinoar; cartierul Craiter, str. Hărmanului – Pavilioanele CFR, vizavi de Autogara 3; cartierul Valea Cetății, în parcul Trandafirilor; cartierul Astra, parcul Someșul; cartierul Triaj, parcul str. Pașcani; cartierul Noua, la lac; Stupini, str Fundăturii, Uzina II, str. Drumul Cernatului, care, tot pentru a limita aglomerația, se vor aprinde, etapizat până pe 1 decembrie.

Iluminatul festiv din acest an aduce în brazii de Crăciun și pe străzile din centrul istoric culorile calde, ca simbol al magiei sărbătorilor de iarnă. Astfel, pe strada Republicii avem un plafon luminos formate din șiruri alb calde suspendate sau traversări din țurțuri strălucitori cu 450.000 de leduri, iar ornamentele amplasate pe stâlpii din centrul istoric – str. N. Iorga, str. Lungă (între Casa Armatei și cinema Astra); str. Mureșenilor, str. G. Barițiu, Șirul Beethoven, str. Poarta Șchei, str. Grigoraș Dinicu, str. N. Bălcescu, b-dul Eroilor, cu aproape 80.000 de leduri, vor fi tot în culoarea alb-cald.

Brazii de Crăciun din cartiere vor fi decorați, de asemenea, cu lumini calde, dar și cu  1.000 de globuri verzi, argintii și aurii.

În acest an Brașovul este iluminat cu peste 750.000 de beculețe în centrul istoric, în Piața Unirii și în cartierele brașovene.

În ceea ce privește funcționarea patinoarului gratuit din Piața Sf. Ioan, acesta va fi funcțional doar din 15 decembrie, deoarece, din păcate, Municipalitatea a fost nevoită să reia procedura de achiziție, după ce a constatat o serie de probleme, grave, în ofertele celor doua firme care au depus documentația pentru aceasta achiziție, motiv pentru care a fost notificat și  Consiliul Concurenței. Acest patinoar va fi funcțional între 15 decembrie și 28 februarie.

SURSĂ : NEWSBV.ro

Articolul precedentTraficul autobuzelor RAT Braşov va fi restricționat mâine dimineață!
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Guvernanții experimentează pe spatele românilor