Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat de la primele ore ale zilei, începând cu ora 3.00, iar toate utilajele de deszăpezire programate au ieșit pe traseu începând cu ora 5.00, astfel că, în această dimineață, arterele principale erau curățate și se circula în condiții bune pe acestea.

Având în vedere că ninsoarea s-a mai domolit, s-a început deszăpezirea și pe străzile din cartiere care fac legătura cu bulevardele sau arterele principale. Odată cu oprirea ninsorii se va intra și pe străzile secundare. Până în această dimineață s-a acționat pe bulevarde, străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov.

Comprest a asigurat această activitate cu 27 de utilaje: mașini de mare capacitate, unimog-uri, tractorașe prevăzute cu lamă și răspânditor de material antiderapant. În cartierul Șchei se acționează cu 5 utilaje de mici dimensiuni, iar în Poiana Brașov și pe drumul spre Poiană acționează 3 utilaje. Având în vedere ninsoarea abundentă, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până la această oră s-au utilizat aproximativ 150 de tone de material antiderapant, stocul operatorului fiind în acest moment de aproximativ 1.350 de tone. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acționat cu 15 utilaje, începând cu ora 3.00. Firma a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi a împrăştiat material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 100 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 500 de tone. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:[email protected].

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

– Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;

– Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

Articolul precedentAeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, procedură pentru terminal
Articolul următorFOTO Stâlp doborât de autocamion, în localitatea Araci