Vizată într-o anchetă care a început în urmă cu 19 zile este conducerea secției externe de la Vulcan a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

Șefii unității medicale de la Vulcan sunt acuzați că nu pot justifica ce s-a întâmplat cu banii încasați de la pacienți, pensii sau ajutoare de la stat, în condițiile în care cazarea, masa și tratamentul sunt GRATUITE pentru persoanele internate și asigurate. Acuzele vin de la noul manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, asis. univ. dr. Bîgiu Nicușor Florin. Primele demersuri pentru depistarea neregulilor din unitatea medicală de la Vulcan s-au făcut pe 1 aprilie, în urma unei sesizări venite de la curatorul legal al unui pacient.

La secția despre care vorbim sunt internate 154 de persoane care suferă de schizofrenie paranoidă. 103 dintre acestea nu au un tutore, iar mulți nu au discernământ astfel că toți banii pe care-i primesc de la stat sunt gestionați de conducerea spitalului. Ancheta comisiei de analiză constituite de urgență de conducerea interimară a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, care coordonează activitatea de la Vulcan, a scos la iveală multe nereguli.

Practic, așa cum susține dr. Bîgiu Nicușor Florin, reprezentanții unității verificate nu pot arăta unde s-au dus banii pacienților în ultimii trei ani! Nu există absolut niciun document care să justifice aceste cheltuieli. Și vorbim despre aproape 500.000 de euro! Sumele încasate lunar de la pacienți sunt de aproximativ 23.000 de euro. Aceștia au venituri lunare individuale cuprinse între 375 și 1.800 de lei.

Direct vizat de această anchetă este Marius Cojocaru, asistentul șef al unității. Contactat telefonic, acesta ne-a spus că este în concediu medical și că starea de sănătate nu-i permite să ne ofere nicio informație. A menționat că va reveni cu detalii. Mihaela Teodorescu este medicul coordonator al spitalului din Vulcan. A confirmat existența unor nereguli, pe care spune că le-a semnalat în ultimii ani, dar i s-a transmis „să își vadă de treaba ei, să se ocupe de problemele strict medicale ale pacienților”. Conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, care a deschis această anchetă, va sesiza în perioada imediat următoare Poliția și Parchetul.

Articolul precedentVIDEO Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” va avea o clasă profesională în sistem dual
Articolul următorAccident grav pe DN1, la Timişul de Jos (FOTO+VIDEO)