VIDEO Cetatea Râșnov poate fi vizitată, GRATUIT, astăzi

Primăria orașului Râșnov organizează, astăzi, „Ziua Porților Deschise la Cetatea Râșnov”, Cu acest prilej, obiectivul turistic poate fi vizitat gratuit.

Astăzi se împlinesc 11 ani de când Cetatea a fost recuperată de autoritățile locale de la fostul administrator. Turiștii care se vor afla joi la Râșnov vor putea vizita gratuit obiectivul turistic, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise la Cetatea Râșnov”.

De-a lungul celor 11 ani, de când monumentul a trecut în administrarea primăriei, Cetatea Medievală a devenit unul dintre principalele puncte de atracție turistică din întreg județul. Numai anul trecut peste 450.000 de turiști au trecut pragul obiectivului turistic. Acest număr de vizitatori a fost în creștere, de la an la an.

Cei mai mulți vizitatori se înregistrează în lunile iulie, august și prima parte a lunii septembrie, când în cetate se desfășoară mai multe festivaluri și manifestări culturale. De anul acesta, cetatea va intra intr-un proiect de reabilitare. Acesta se va derula cu fonduri europene, iar valoarea este de 4,5 milioane de euro. Durata lucrărilor de reabilitare va fi de doi ani de zile.

Articolul precedentULTIMĂ ORĂ: Accident rutier, în municipiul Braşov
Articolul următorReguli esențiale de respectat pentru o vacanță, în siguranță, a copiilor