La data de 29 septembrie a.c., în urma unui apel la 112, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului  Brașov – Secția 5 Poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cadrul Planului de acțiune „Blocada”, au depistat în flagrant delict două persoane care ar fi deținut, într-un autoturism, în vederea comercializării, diferite cantități de droguri de risc și mare risc. 

Astfel, în urma controlului efectuat de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, au fost descoperite, în autoturism, aproximativ 67 de grame de canabis,  24 de grame de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub numele de cristal), 33 de comprimate ecstasy, cantități de cocaină și MDMA, un grinder, aproximativ 10.000 de lei, un pistol airsoft și mai multe arme albe.

Una dintre persoanele bănuite, respectiv cea aflată la volanul autoturismului, a fost testată cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, o altă persoană ar fi încercat să o ajute pe conducătoarea autoturismului, pentru a nu fi trasă la răspundere penală, și ar fi sfătuit-o să nu spună adevărul cu privire la proveniența sumei de bani descoperită în geantă, în urma prinderii în flagrant delict.

Totodată, aceasta s-ar fi oferit să o ajute să scape de probele care se aflau în autoturism.  

La data de 30 septembrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial  Brașov au dispus reținerea celor 3 persoane, a uneia pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, celei de-a doua pentru trafic de droguri de risc și mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, iar celei de-a treia pentru favorizarea făptuitorului. 

În cursul zilei de 30 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Brașov, a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a persoanei reținute pentru trafic de droguri de risc și mare risc și a celei reținute pentru trafic de droguri de risc și mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articolul precedentMedicii avertizează despre noul val de coronavirus cu 3 mutații din România – Care sunt primele măsuri pentru gripă, răceli și COVID
Articolul următorAUR caută președinte pentru 2024 – Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost curtat de George Simion