Brașovenii și nu numai sunt invitați la cea de-a VII-a ediție a vibrate!festival, care se va desfășura în perioada 17 septembrie – 10 octombrie în Brașov. 

Vibrate!festival a fost fondat de violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici și pianista Diana Ionescu. Scopul Festivalului este de a aduce muzica clasică în spații neconvenționale din Brașov și de a transmite mesajul că muzica clasică este potrivită pentru oricine are răbdare să o descopere. Programul este conceput ca o călătorie culturală în jurul Brașovului, astfel încât publicul să poată parcurge o experiență completă.

Tema ediției acestui an, Perseverance, este inspirată de roverul care explorează peisajul marțian, iar mesajul este acela că oamenii sunt exploratori, și, deși prin natura lor, se tem de necunoscut, nu se opresc niciodată din a-l cuceri.

În cadrul acestui festival vor fi susținute 9 concerte, dintre care unul pentru copii, dar și sesiuni de tip masterclass pentru studenții Facultății de Muzică și conferințe susținute de prof.dr. Petruța Măniuț-Coroiu de la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov și Greg Radu de la Memorial University, Canada.

Vibrate!festival 2021 este un proiect finanțat din bugetul municipiului Brașov.

Acesta a fost organizat pentru prima oară în anul 2015 și a beneficiat de prezența mai multor artiști de talie internațională precum compozitorul britanic DJ Gabriel Prokofiev și artistul vizual american Sasha Meret, dar și alți artiști cunoscuți care au susținut concerte sau sesiuni de tip masterclass pentru studenții Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov. 

Violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici, unul din cei mai interesanți artiști ai generației sale, având o listă lungă de realizări de-a lungul carierei.  A câștigat premii acordate de The Tillet Trust, Young Concert Trust și Competiția Internațională „Remember Enescu”. A evoluat – ca solist și membru în ansambluri camerale – pe scene precum Wigmore Hall (Londra), Queen Elisabeth Hall (Londra), Cadogan Hall (Londra), The Sage Gateshead (Marea Britanie), Sala Flagey (Bruxelles), Casa de Cultură Helferei (Zürich), Sala Mare a Conservatorului din St. Petersburg, Merkin Hall (New York). 

Ambasadoare a culturii române peste hotare și distinsă cu Diploma Ambasadorului pentru servicii aduse culturii românești peste hotare, pianista Diana Ionescu este considerată una dintre cele mai fermecătoare interprete ale generației sale. Printre cele mai importante realizări din cariera Dianei se numără Marele Premiu la Concursul Internațional de Pian George Enescu și a Premiului Weissenberg și multiple apariții în cadrul festivalurilor din întreaga lume.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, internațional prin www.kooltix.com și în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman, Libmagșsi pe terminalele Selfpay. 

Programul complet al festivalului și alte informații se găsesc pe website-ul  www.vibratefestival.ro. Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta pe adresa de email [email protected].

19:00 | Joi | 7 oct 2021

QUANTUM ENTANGLEMENT

Sinagoga Beth Israel

Clarinetul se interconectează cuantic cu corzile în una dintre piesele preferate ale lui Einstein, compusă de compozitorul său preferat, Mozart. Energia = Muzică de Cameră la Pătrat în acest concert, relativ la un program muzical în multiple dimensiuni!

19:00 |Vineri | 8 oct 2021

STRING THEORY IV

Poate cea mai frumoasă piesă compusă vreodată pentru un cvintet de coarde.

19:00 |Vineri | 17 sept 2021

Centrul Multicultural al Universității Transilvania

IMPRESSIONS DE VOYAGE EN JAZZ:

ENESCU, ELLINGTON, RAVEL

Turneul Impresii din călătorie aterizează pe planeta vibrate!festival. Firul conductor este influența stilistică venită din ambele sensuri: din clasic către jazz și din jazz către clasic în compoziții și aranjamente originale după George Enescu, Duke Ellington, Claude Debussy, Billy Strayhorn, Maurice Ravel, Eric Satie, Gabriel Fauré, Ramona Horvath, Nicolas Rageau și alții.

19:00 |Sâmbătă | 25 sept 2021

Visssual

TRANSIMFONIA: ECHOS

Ansamblul de muzică contemporană al Brașovului explorează mostre din diferite galaxii muzicale.

19:00 |Sâmbătă | 2 oct 2021

AFFRESCO: INGENUITY

Ansamblul cameral format la Ateneul Român zboară din nou în atmosfera oxigenată de pe planeta vibrate!festival.

19:00 |Sâmbătă | 9 oct 2021

STRAVINSKY: POVESTEA SOLDATULUI

O vioară, un soldat și o poveste cu tâlc pentru toate vârstele.

11:00 |Duminică | 3 oct 2021

Clubul Copiilor

MICROKOSMOS: CONCERT PENTRU COPII

19:00 |Duminică | 3 oct 2021

INCREDIBIL DAR ADEVĂRAT! DON GIOVANNI ȘI FLAUTUL FERMECAT

Un spectacol de muzică și poezie articulat pe textele și poemele lui Ion Bogdan Ștefănescu, în rostirea autorului care interpretează alături de discipolii săi cele mai cunoscute arii din operele lui W. A. Mozart, în duete de flaut realizate chiar de către compozitor. Alături de cele două opere mozartiene: Cartoon Variations de Dan Dediu.

19:00 |Duminică | 10 oct 2021

TABULA RASA

Cel de-al șaptelea rover vibrate!festival ajunge pe ciudata și pașnica lume nouă din compoziția emblematică a lui Arvo Pärt.