Un val tropical de căldură se lasă peste România. Temperaturile vor depăși, pe alocuri, 30 de grade, dar nu se poate vorbi încă despre caniculă. 

„Masa de aer cald persistă și se va menține în sudul continentului european. Deocamdată, la noi este o vreme normală, din punct de vedere termic. Se vor înregistra și temperaturi de 30 de grade, care carecterizează doar o vreme mai caldă, în sudul teritoriului”, a explicat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Alina Șerban. 

„Astăzi vorbim de un regim termic normal pentru această perioadă, cu maxime de la 23-24 la 30 de grade, care se vor înregistra izolat în zona Munteniei, în zona de câmpie”, a punctat meteorologul. 

 

De mâine, temperaturile mai cresc, însă nu se poate vorbi despre caniculă.

Canicula ar presupune temperaturi de peste 35 de grade. 

 

„În zilele următoare, valorile cresc ușor în zona de câmpie din sudul și sud-vestul teritoriului, apoi pe arii din ce în ce mai restrânse. Vorbim în general de vreme frumoasă”, a mai spus Alina Șerban. 

Articolul precedentMăsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte crescătorii de animale în perioadele caniculare
Articolul următorSorin Cîmpeanu, despre rezolvarea subiectelor la Evaluarea Naţională: Doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte