Un bătrânel inofensiv a produs panică în Piața Sfatului

Polițiștii locali aflați în misiune de asigurare a liniștii și oridinii publice în centrul orașului au interceptat, ieri, în Piața Sfatului, un bărbat care ținea la vedere un pistol.

Oamenii legii l-au legitimat și au mai constatat că bărbatul de 65 de ani mai deținea asupra lui și un spray iritant lacrimogen, pe care susținea că îl achiziționase împreună cu arma, cu doar câteva zile în urma. El le-a mai spus polițiștilor locali că nu deține permis de port armă. Cetățeanul a fost predat pe bază de proces verbal, conform procedurilor legale în vigoare, reprezentanților Poliției Municipiului Brașov, în vederea efectuării cercetărilor.

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov au efectuat verificări și au stabilit faptul că bărbatul deținea un pistol, replică de armă tip airsoft, pentru care nu este necesară autorizarea sau înregistrarea, acesta făcând parte din categoria E – alte categorii de arme și dispozitive neletale, conform anexei la Legea 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor.

Articolul precedentCirculație resistematizată, într-o intersecție importantă din Brașov
Articolul următorFOTO Ursoaica lovită pe DN1 ar putea fi operată