FOTO: pixabay.com

În cursul zilei de ieri, primarul a convocat o sedință cu directorii, sefii de servicii și conducătorii serviciilor publice si societăților din subordinea Consiliului Local pentru a prezenta măsurile necesare pe care fiecare instituție trebuie să le ia pentru a asigura, în continuare, serviciul de relații cu publicul, dar și pentru ca angajații să fie protejați.

Astfel, toate instituțiile din subordinea Consiliului Local care au servicii cu publicul vor avea program între orele 8.30-14.30, cu pauze pentru igienizarea birourilor. La intrarea în centrele de relații cu publicul vor exista soluții de dezinfecție a mâinilor și covoarașe cu dezinfectant pentru picioare. Funcționarii publici vor avea la dispoziție mănuși, măști și soluții de dezinfecție.

Facem un apel la brașoveni să folosească serviciile municipalității doar în situațiile în care acest lucru nu suportă amânare. Îi rog să verifice înainte dacă aceste servicii sunt asigurate electronic și săaleagă această cale. Dacă prezența lor este necesară personal la aceste instituții, îi rugăm să respecte indicațiile personalului, să își dezinfecteze mâinile și picioarele, să păstreze o distanță adecvată, atât față de funcționar, cât și față de ceilalți cetățeni. Având în vedere evoluția situației, am dat dispoziție pentru achiziționarea tuturor materialelor necesare, atât pentru centrele de carantină, cât și pentru angajații din instituțiile și societățile din subordinea Consiliului Local.

O parte din materialele necesare centrelor și angajaților sunt deja achiziționate. Pentru achiziția dotării necesare celor două centre am apelat la un important retailer de mobilă, care în 24 de ore ne-a și livrat cele necesare. Aceste măsuri le-am luat cu un rol preventiv, pentru a fi pregătiți pentru orice scenariu. Cred că, în această perioadă, cel mai important este să ne păstrăm calmul, să respectăm măsurile de igienă, să evităm locurile aglomerate și, în cazul în care venim din anumite zone considerate cu risc sau intrăm în contact cu persoane din aceste zone, să respectăm procedurile legale de autoizolare și carantină și, în același timp, să îi protejăm pe toți ceilalți din jurul nostru”, a declarat primarul George Scripcaru.

Pentru dotarea celor două centre, Primăria Brașov a achiziționat: 200 de pilote, 200 de cearceașafuri elastice, 200 de perne, 200 de cearceașafuri, 50 de prosoape de maini, 350 de prosoape de baie, 100 de combinezoane, 600 de perechi de mănuși chirurgicale, 10 cutii cu pastile dezinfectante, 147 de cutii cu dezinfectant de mâini . În perioada următoare vor mai ajunge la aceste centre: 145 dispensere cu senzor, 225 buc gel maini, 21 cutii pastile dezinfectant supraf., 400 de perechi de pijamale, 200 de perechi de papuci, 200 de tuburi de pastă de dinți, 200 de periuțe dinți, 10.000 de măști, 10.000 de perechi de mănuși, 500 de combinezoane și 500 de ochelari de protecție.

Articolul precedentCOVID-19 a „virusat” chiar și conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov!
Articolul următorMilitar din Predeal, în stare gravă, în Afganistan!