ULTIMĂ ORĂ: COD GALBEN de vreme rea!

Veşti rele de la meteorologi. Acestia au emis doua avertizari de vreme severa, pentru judetul Brasov. Prima avertizare are interval de valabilitate: 11 februarie, ora 20 – 13 februarie, ora 10. Fenomene vizate și zone afectate: precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.
Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

Cea de-a doua avertizare va intra in vigoare  tot in aceasta seara. Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 22 – 13 februarie, ora 02. Fenomene și zone vizate: ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană.

În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Articolul precedentHochei pe gheață: Corona Wolves s-a distrat cu Sportul Studențesc FOTO
Articolul următorControale în autobuzele și microbuzele din municipiul Brașov