Brașovul testează prima toaletă automată, cu sistem de autocurățare.

Printr-un proiect pilot al Primăriei Brașov, din această săptămână și până pe 15 ianuarie va fi testată prima toaletă automată cu sistem de autocurățare. Aceasta este racordată la rețelele de utilități și are inclusiv facilități pentru persoanele cu dizabilități. Toaleta va funcționa în Livada Poștei, lângă automatul pentru deșeuri reciclabile.

Toaletele publice automate racordabile la utilități se diferențiază de celelalte toalete existente prin faptul că după fiecare utilizare se curăță automat, fără a mai fi nevoie de o persoană care să asigure igienizarea spațiului.

După ieșirea utilizatorului din cabină urmează operațiunile de curățare și dezinfecție automată a podelei; curățarea, dezinfecția și uscarea vasului toaletei în interior și exterior; ventilația și parfumarea cabinei.

Toaletele publice de acest fel sunt confecționate din panouri de ciment armat cu fibră de sticlă, protejate cu vopsea antigraffiti. Ele sunt prietenoase cu mediul și au un consum redus de energie electrică și de apă.

Valoarea toaletei din proiectul pilot este de 55.000 de euro, iar unitatea a fost pusă la dispoziția municipalității gratuit. De anul viitor, Primăria intenționează să monteze primele toalete de acest tip în zonele aglomerate ale Brașovului.

Articolul precedentITM Brașov, amenzi de 240.000 de lei pentru muncă nedeclarată
Articolul următorElevii brașoveni își vor primi bursele până la vacanța de iarnă