SUTE de polițiști, jandarmi și pompieri mobilizați astăzi!

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale de astăzi, au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei”  Brașov, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. Astfel, în perioada 23-24 noiembrie, peste 550 polițiști, jandarmi și pompieri brașoveni, vor asigura paza și protecția a 455 de secții de votare, care s-au constituit pe raza județului Brașov.

În vederea combaterii oricăror fapte antisociale, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de ordine și siguranță publică. Pentru intervenția efectivă la eventualele incidente electorale, s-au asigurat rezerve și echipe operative, pregătite să intervină, formate din 115 polițiști și 12 luptători pentru acțiuni speciale.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând banner-ul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor prezidențiale, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Articolul precedentUnde pot solicita urna mobilă persoanele cu dizabilități?
Articolul următorAflă AICI care este secţia ta de votare!