Sunteți așteptați la „Promenada Inimilor”, în weekend

Cluburile Rotary Brașov & Rotary Brașov Kronstadt, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Forumul Naţional de Prevenție, continuă în 2019, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie 2019.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al European Heart Network.

Evenimentul din Brașov va fi o cursă de alergare pentru elevi din clasele I-VIII, cu premii atractive pe categorii de vârstă. Cursa va fi urmată de o alergare ușoară pentru adulți pe același traseu, fără premii, doar pentru un tonus bun la începutul zilei de duminică.

Debutul cursei va avea loc in 29 septembrie 2019, ora 10.00, în Parcul Tractorul. Ora de înregistrare a participanților este 9.30

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Articolul precedentFOTO S-a deschis șantierul la „Drumul de sub munte” – cel mai mare proiect european de infrastructură rutieră
Articolul următorȘoferii brașoveni, sancționați în trafic, în alt județ