Spectacol de dans contemporan, diseară, la Reduta

Asociația Delazero, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta, vă prezintă spectacolul de dans contemporan inspirat din experiențele victimelor violenței domestice intitulat „Dar de ce să tac?” și care este programat în această seară, de la ora 19.30.

Spectacolul de dans contemporan „Dar de ce să tac?” face parte dintr-un amplu demers cultural, „Ultima Picătură”, care are ca temă centrală violența domestică asupra femeii, și care a pornit   dintr-o nevoie și o poveste personală a coregrafei Maria Luiza Dimulescu.

Provenind de la o experiență personală, subiectul proiectului – violența domestică, abuzul asupra femeii – a căpătat de-a lungul timpului o importanță foarte mare pentru mine.  Experiența mea s-a întins pe o perioada de nouă ani care mi-a afectat toată adolescența. După lungi perioade de terapie convențională care au ajutat în procesul de vindecare, am ales să abordez și acest subiect de «vindecare» a traumei prin intermediul mișcării. Am început să mă documentez tot mai mult și, treptat, am reușit sa mă desprind și să privesc obiectiv perioada aceea. «Dar de ce să tac?» este o despre acea parte dureroasă din mine, dar și despre cum dansul m-a ajutat enorm, și este mai ales o încercare de a oferi speranță, încredere sau pur și simplu un gând pozitiv în viața altor victime”, a declarat Maria Luiza Dimulescu, coregrafa spectacolului.

Despre demersul „Ultima picătură”

Proiectul s-a desfășurat pe mai multe etape. Primul pas al proiectului l-a reprezentat o serie de ateliere de terapie prin dans contemporan dedicate victimelor violenței domestice, din dorința de a experimenta un mod de terapie diferit decât cel convențional. Atelierele s-au desfășurat în luna august în București, Constanța, Iași și Brașov și au fost coordonate de coregrafele Maria Luiza Dimulescu și Beatrice Tudor și de psihologul Ligia Moise.

Experiența întâlnirii cu participantele sunt o sursă de inspirație pentru spectacolul „Dar de ce tac?”, la fel ca alte mărturii și experiențe personale ale autoarei. Menționăm însă că povestea împărtășită pe durata celor 45 de minute în spectacol este o ficțiune și nu încalcă dreptul la intimitate al niciunei persoane implicate în proiect.

Printre obiectivele proiectului „Ultima picătură” sunt și organizarea unei expoziții caritabilă de pictură semnate de Elena Zanfir și lansarea unui album de muzică terapeutică semnat de Adrian Piciorea, care vor fi prezentate la fiecare reprezentație. Lucrările și albumele pot fi obținute de către spectatori în schimbul unor donații recomandate. Donațiile vor fi redirecționate către Asociația Anais și către artista Elena Zanfir. La eveniment pot fi achiziționate (tot pe baza donațiilor) două lucrări de Practică judiciară în domeniu, redactate de Asociația ANAIS.

Intrarea este liberă !

Capacitatea de umplere a sălii de spectacol este de 70%. Pe durata evenimentului spectatorii vor purta mască de protecție și vor respecta normele de distanțare, dezinfectare și prevenție împotriva infectării cu virusul Covid19. Nu este necesară prezentarea unui test negativ sau a certificatului de vaccinare.

Articolul precedentCampanie de vaccinare anti-covid de amploare pentru elevi, studenți și profesori, precum și pentru familiile acestora! Când începe
Articolul următorSărbătoare 8 septembrie: Nașterea Maicii Domnului – cruce roșie în calendar