Soluții concrete pentru integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii din județul Brașov

3 decembrie este Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Pentru a marca acest moment, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități au organizat o masă rotundă sub egida Pot ce poți și tu, angajează-mă!

Evenimentul și-a propus aducerea la aceeași masă a tuturor factorilor implicați: autorități, instituții specializate, ONG-uri, angajatori și beneficiari. Totul pentru identificarea unor soluții concrete prin care persoanele cu orice fel de dizabilitate să fie cât mai ușor integrate, din punct de vedere socio-profesional.

Potrivit legii, autoritățiile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de salariați. ANOFM  acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoanele cu handicap pe o perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat.

În prezent, în evidențele AJOFM Brașov sunt înregistrate peste 5.900 de persoane. Peste 800 dintre acestea sunt indemnizate. Rata șomajului la nivelul județului este de 2,29%. În tot județul există peste 18.000 de persoane cu dizabilități, 1.300 dintre acestea copii.

Articolul precedentFOTO Tricolorul, arborat de jandarmii montani brașoveni la peste 2.500 de metri altitudine
Articolul următorCampania umanitară derulată, de astăzi, de studenții brașoveni