Primăria Municipiului Brașov a pus în aplicare, astăzi, 16 decembrie, Sentința nr. 9471/3/2020, prin care s-a anulat hotărârea Comisiei de circulație din data de 23.05.2018, referitoare la revenirea la circulația în dublu sens pe străzile Traian Moșoiu, Cetinii și Piatra Mare. Începând de astăzi, pe aceste străzi se introduce sens unic.

Motivarea instanței a fost că această decizie a ținut cont de solicitările cetățenilor din zonă, fără a avea ca fundament o analiză tehnică și un aviz al Brigăzii Rutiere, aviz care a fost dat ulterior introducerii dublului sens.

Având în vedere că între timp a fost finalizat studiul de trafic, studiu care recomandă sensul dublu pe aceste străzi, Comisia de Circulație a luat astăzi, 16 decembrie, decizia revenirii la dublul sens, condiționată de obținerea avizului Poliției Rutiere. Primăria Brașov a depus deja documentația necesară obținerii acestui aviz, iar după eliberarea lui, va reintroduce semnalizarea cu dublu sens pe aceste străzi.

Precizăm că, printr-o decizie a Comisiei de Circulație din data de 27.03.2018, s-a introdus, la solicitarea unui investitor privat, sensul unic pe cele 3 străzi, deși, dintotdeauna, pe acestea s-a circulat în dublu sens. La mai puțin de două luni, în 23.05.2018, Comisia a revenit asupra deciziei inițiale și a reintrodus sensul dublu pe cele trei străzi. Investitorul privat a contestat, în instanță, cea de a doua decizie a Comisiei de Circulație, iar instanța de judecată i-a acceptat solicitare, atât pe fond, cât și la recurs, motivând că la baza deciziei Comisiei a stat, în principal, solicitarea cetățenilor care locuiesc în acea zonă și nu un studiu tehnic.

Data fiind că în acest moment există un studiu de trafic care recomandă sensul dublu pe aceste străzi și în condițiile în care se obține avizul Poliției Rutiere, decizia de astăzi a Comisiei de Circulație va intra în vigoare, deci se va reveni la sensul dublu.

Articolul precedentVIDEO Mobilier urban inedit, în Centrul Istoric din Braşov!
Articolul următorGabriel Oprea, solicitare către Vasile Dâncu pentru rezolvarea situației pensiilor: „Militarii sunt adevăraţii ambasadori ai imaginii României în lume”