Situația degenerează la centrala nucleară de la Zaporojie. Șeful centralei a fost răpit de către ruși, vineri după-amiază.

Șeful centralei nucleare Zaporojie, Igor Murașov, a fost răpit de ruși, a anunțat directorul agenției ucrainene Energoatom, Petro Korin. Acesta spune că invadatorii au oprit mașina în care era acesta, după care l-au dus într-un loc necunoscut.

„Directorul general al Centralei Nucleare Zaporijjia este o persoană autorizată – acesta poartă responsabilitatea principală și exclusivă pentru siguranța nucleară și radioactivitatea de la centrală. Reținerea sa creează un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa” – a declarat Kotin, cerând eliberarea imediată a directorului și readucerea acestuia la centrala nucleară.

 

„Adresez un apel separat către directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, şi către șeful Asociaţiei Mondiale a Operatorilor Nucleari, Tom Mitchell, solicitându-le să folosească toate măsurile posibile pentru a-l elibera de urgență pe Ihor Muraşov din captivitatea ocupanților ruși și a-l repune în funcţia sa oficială” – a adăugat Kotin.

Articolul precedentVremea 1 octombrie – Temperaturi de vară, peste 31 de grade – Ce zone sunt vizate de furtuni
Articolul următorCondamnarea de către Consiliul ONU a anexării teritoriilor ucrainene, BLOCATĂ de Rusia. Patru state membre s-au ABȚINUT