Ședință la Palatul Victoria. Guvernanții se reunesc pentru a adopta o hotărâre prin care vor trimite un avion după cei 36 de români blocați în Africa de Sud, din cauza noii tulpini COVID-19. La finalul ședinței, se așteaptă ca premierul Ciucă să anunțe și noi restricții pentru români, menite să împiedice răspândirea noii tulpini.

Guvernanții reuniți în ședință decid când vor trimite o aeronavă pentru cei 36 de cetățeni români blocați în Africa de Sud.

În ședința de guvern se vor discuta și noi măsuri privind prevenția răspândirii noii tulpini Omicron a coronavirusului.

 

Reamintim că lotul echipei campioane de rugby a României, CSM Știința Baia Mare, aflată în turneu în Africa de Sud, nu se poate întoarce în țară, toate zborurile spre Uniunea Europeană fiind anulate.

Ministerul de Externe a anunțat, sâmbătă, că Ambasada României la Pretoria gestionează, la acest moment, situația a 36 de cetățeni români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene. Potrivit MAE, Ambasada a efectuat, în regim de urgență, demersuri pentru prelungirea cazării membrilor delegației sportive.

Articolul precedentDe 1 Decembrie, Realitatea unește România! Spectacol de excepție pregătit de Anamaria Prodan și Kamara – regal cu invitați de top
Articolul următorCare sunt SIMPTOMELE variantei de coronavirus OMICRON. Detaliul care ALERTEAZĂ lumea medicală