Sancțiuni aplicate de Direcția de Sănătate Publică, după ce 11 persoane s-ar fi intoxicat la un restaurant din Feldioara

In seara zilei de 8 februarie, la Serviciul de garda al Spitalului de Boli Infectioase Brasov se prezinta, aduse cu ambulanta si mijloace proprii, un numar de 10 persoane acuzand stare de rau cu simptomatologie digestiva: greturi, varsaturi, diaree. Toate persoanele participau la un eveniment privat (botez) intr-un restaurant din comuna Feldioara. Diagnosticul la prezentare este suspiciune de toxiinfectie alimentara.

In acest context, echipe din cadrul Serviciului de Control in Sanatate Publica si Compatimentul de Supraveghere si Control Boli Transmisibile din cadrul Directiei de Sanatate publica s-au deplasat la Spitalul de Boli Infectioase si la unitatea de alimentatie publica din Feldioara. Inspectorii sanitari au constatat ca unitatea de alimentatie publica, conform declaratiilor administratorului societatii, a fost inchisa si urma sa fie schimbat profilul de activitate, fiind redeschisa doar pentru acest botez.

La ora controlului, starea igienico-sanitara este necorespunzatoare, nefiind efectuate operatiunile de curatenie curenta si dezinfectie. Personalul angajat nu a fost examinat medical periodic prin intermediul unui cabinet de Medicina Muncii , nu a fost instruit cu privire la Notiuni Fundamentale de igiena. Avand in vedere aceste constatari a fost decisa suspendarea activitatii si s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 4.600 de lei.

La aceasta ora, la Spitalul de Boli Infectioase Brasov nu mai este internata nici una din persoanele mentionate, pentru 8 dintre ele fiind incheiata foaie de observatie de zi, doua dintre ele necesitand doar consultatii. Ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare.

Articolul precedentBaschet: Olimpia Brașov, eșec la Sepsi
Articolul următorElicopter SMURD solicitat, acum, în Piatra Craiului