Actiune de recuperare a 6 persoane, de pe Tampa, care au ajuns la instalatia de transport pe cablu dupa inchiderea programului de functionare.

Apelul initial a vizat 15 persoane, care nu suferisera nicio afectiune si care nu erau ratacite, dar care doreau sa ajunga in oras cu telecabina. Ajunsi dupa incheierea programului de functionare, acestia nu au mai avut cu ce sa coboare si au sunat la salvamont. Salvatorii montani de serviciu i-au indrumat sa mearga la vale pe Drumul de Alimentare, dar cu toate acestea pentru 6 tineri s-a intervenit, fiind transportati cu autoutilitara.

Autoritatile atrag atentia turistilor care doresc sa coboare de pe munte cu instalatiile de transport pe cablu, sa verifice in prealabil orarul de functionare a acestora, in special ora ultimei curse, sa dispuna intotdeauna de o marja de timp si sa nu mai urce pe munte la ore tarzii, deoarece pot gasi instalatiile inchise, iar timpul de lumina este considerabil redus in acest anotimp.

Articolul precedentIGSU anunță că două milioane de teste rapide ajung la noapte în România, pentru elevi
Articolul următorAlertă InfoCons: 274 tipuri de măști de protecție sunt NECONFORME, dintre care 38.32% sunt contrafăcute