Sezonul de schi 2018/2019, din Poiana Brașov, a fost închis. Statisticile celor patru luni au fost prezentate de reprezentanții Salvamont.

Pregătirea sezonului de schi a început în luna noiembrie a anului trecut. S-au utilizat 135.000 de metri cubi de apă pe pârtii. În 8 decembrie, domeniul schiabil era, deja, funcțional aproape în totalitate. Salvamont Poiana Brașov a avut 13 oameni, cu 6 angajați în timpul săptămânii, dimineața, plus alte două persoane după-amiza și noaptea, iar în weekend 8, 10 sau 12 persoane au fost pregătite pentru a acorda primul ajutor turiștilor. Acestor angajați li se alătură voluntarii neautorizați, precum și cei acreditați. 20 de lucrători au contribuit la amenajarea pârtiilor.

S-a operat cu patru mașini, care au avut 2.100 ore de funcționare. În sezonul de schi 2018/2019 s-au înregistrat 2,1 milioane de treceri prin turnichete. Au existat 569 de accidente în total, minore sau grave, pe parcursul întregului sezon. Cifra de trecere prin turnichete este comparabilă cu anii trecuți. Numărul de accidente, însă, a scăzut cu aproape 100. O diferență semnificativă, spun reprezentanții Salvamont Poiana Brașov. În medie, la circa 3.700 de coborâri s-a produs un accident. Cei de la Salvamont au intervenit cu trei snowmobile. 39.000 de treceri prin turnichete în medie, zilnic.

Articolul precedentFOTO Amplă acțiune de salubrizare, în municipiul Brașov
Articolul următorVIDEO Mașina unui șofer băut, care nu a acordat prioritate, proiectată într-o casă, după impactul cu un TIR