Râşnovul găzduiește, în acest weekend, două etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile

FOTO: TELEMARCU.RO

Valea Cărbunării din Râşnov va găzdui pentru a șasea oară două etape ale celei mai importante competiţii feminine de sărituri cu schiurile: FIS Ski Jumping World Cup.

Acestea vor fi organizate, ca de obicei, la Râșnov, în perioada 24-26 ianuarie 2020, unde vor participa cele mai bune sportive din lume la disciplina sărituri cu schiurile. Vor participa, printre altele, și ocupantele podiumului olimpic de la ultima ediție, Maren Lundby (Norvegia), care conduce în clasamentul Cupei Mondiale cu 510 puncte, Katarina Althaus (Germania), locul 6 cu 275 de puncte, precum  și Sara Takanashi (Japonia) aflată pe a patra poziție a clasamentului general al Cupei Mondiale cu 364 de puncte.

România va fi reprezentată de Dana Haralambie și de Diana Trâmbițaș.

Peste mai puțin de o lună însă, între 20 și 22 fabruarie, vom asista la o nouă premieră pentru România, și anume prezența caravenei Cupei Mondiale masculine la Râșnov, unde sunt programate două etape ale circuitului. Va fi o provocare foarte mare pentru noi, dat fiind interesul la nivel mondial pentru competiția băieților, care înregistrează cea mai mare creștere de audiență în ultimii ani, ajungând să egaleze rating-urile înregistrate la probele de coborâre din schiul alpin.

Federația Română de Schi Biatlon,  în parteneriat cu Primăria Râșnov, cu sprijinul financiar al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Ministerului Tineretului și Sportului, dar și cu susținerea permanentă a Consiliului Județean și a Primăriei Brașov,  va depune toate eforturile pentru asigurarea celor mai bune condiții de desfășurare a acestor competiții care ne onorează și fac cinste, precum și o bună imagine, României.

Programul celor două etape feminine din acest weekend va fi următorul:

Sâmbătă 25 ianuarie    

– ora 13:00 – Săritura de probă

– ora 14:00 – Manșa I urmată de manșa finală (la care vor participa primele 30 clasate în Manșa I)

 

Duminică 26 ianuarie   

– ora 12:30 – Calificări pentru ce-a de-a doua etapă a reuniunii de la Râșnov

– ora 14:00 – Manșa I, urmată de manșa finală.

Spectatorii vor avea acces liber, organizatorii punând la dispoziție curse regulate din centrul orașului către complexul sportiv de pe Valea Cărbunării. Competițiile vor fi televizate.

Articolul precedentMaşină răsturnată, pe DN1
Articolul următorSerbările Zăpezii, astăzi, în Poiana Brașov