Primăria Municipiului Brașov a lansat, astăzi, în dezbatere publică proiectul de hotărâre  „pentru modificarea și completarea H.C.L. nr. 395/2017, privind aprobarea Regulamentului privind activităţile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a UAT Municipiul Braşov“.

Principalele modificări sunt legate de stabilirea tarifelor pentru ridicarea, transportul și depozitarea autovehiculelor parcate neregulamentar, dar și de clarificare a unor prevederi, astfel încât conducătorii auto să fie conștienți de riscurile pe care le au în momentul în care parchează neregulamentar. 
Obiectivul Municipalității este ca după aprobarea acestor modificări, să înceapă activitatea de ridicare a acestor autovehicule, mai ales că există deja un contract încheiat între Primăria Brașov și un operator privat pentru ridicarea și transportul acestor mașini, există identificată și zona de depozitare, iar Direcția Fiscală a achiziționat și automatul pentru plata tarifelor de ridicare, transport și depozitare.
Conform proiectului de hotărâre supus dezbaterii publice, tarifele pe care le vor plăti cei care parchează neregulamentar sunt: 
 – 330,82 de lei pentru ridicarea autovehiculului;
– 119 lei pentru transportul acestuia la zona de depozitare;
– 70 de lei/24 h/vehicul;
Totodată, prin acest proiect de act normativ se introduce și plata unei taxe pentru relocarea vehiculelor cu prilejul unor evenimente sau lucrări de utilitate publică, în situațiile în care cetățenii, deși sunt notificați nu își mută mașina de pe domeniul public. În situații de urgență, când Municipalitatea ia decizia de a interveni, aceste tarife sunt suportate din bugetul local. Valoarea propusă a acestei taxe este de 380,8 lei. 
Alte prevederi din regulament
Ridicarea vehiculului parcat neregulamentar se face în urma dispoziției polițistului, angajat al IPJ Brașov, sau a polițistului local. De la constatarea la fața locului a acestei contravenții și până la ridicarea vehiculului trebuie să treacă 5 minute, timp în care șoferul își poate lua vehiculul, fiind sancționat contravențional cu amendă și/sau puncte de penalizare. 
În cazul în care șoferul ajunge după ridicarea mașinii, va fi obligat să plătească, pe lângă amenda pentru contravenție, și tariful pentru ridicarea vehiculului.
În cazul în care vehiculul a fost transportat la locul de depozitare, deținătorul vehiculului îl poate recupera oricând, programul pentru restituirea vehiculelor fiind non-stop.
Conform regulamentului, Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie.  
Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de regulament până în data de 22 noiembrie, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media, e-mail: [email protected], sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program luni-joi, 8.00-14.00, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30, și vineri de la 8.00-13.30, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30). 

Articolul precedentATI: Patru paturi libere pentru pacienții Covid-19
Articolul următorVIDEO Continuă ridicarea mașinilor abandonate de pe domeniul public