Program special, ASTĂZI, la Grădina Zoologică Brașov

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat aniversarea internațională a pădurilor pe data de 21 martie, începând din anul 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare. Pădurea este cel mai important spaţiu pentru ocrotirea și dezvoltarea naturii, pentru conservarea şi protejarea unor elemente de floră sau de faună unice, rare sau pe cale de dispariţie.

În România întâlnim peste 700 de specii de vertebrate, inclusiv carnivore mari, precum lupul și râsul, jumătate din populația de urs brun a Europei, aproximativ 14 mii de specii de insecte, peste 900 specii de păianjeni, 3.600 de specii de plante, 300 de specii de păsări migratoare și ne-migratoare, inclusiv multe specii endemice și pe cale de dispariție. Potrivit unui studiu din 2001, România deținea aproximativ 62% din pădurile virgine din Europa. De atunci multe din aceste păduri au fost distruse. Potrivit mai multor surse, în ultimii 15 ani România a pierdut ultimul său Peisaj Forestier Intact și aproximativ 361.068 ha de pădure au fost degradate.

Grădina Zoologică Brașov vă invită să celebrăm împreună acestă zi, să ne deschidem inima și mintea pentru diversitatea magnifică a vieții sălbatice, să înțelegem importanța protejării faunei sălbatice, să devenim mai atenți la tot ce ne înconjoară. Haideți să descoperim împreună într-un mod amuzant, începând cu ora 11.00 – 12.30 ,,Ce se ascunde în copac” (6 – 14 ani – joc interactiv) Este știut faptul că mai multe vieţuitoare folosesc copacul sau zonele din jurul lui pentru adăpost sau mâncare. Joc interactiv în urma caruia, folosind creioane colorate, carioci și coli de hârtie, vom descoperi împreună ce înseamnă un copac, un ecosistem, o faună şi care este importanța acestora, folosindu-ne mâinile, inteligența şi zâmbetele.

Ora 13.00 – 14.30 ,,Copacul fără frunze” (10 – 14 ani – joc interactiv) Joc interactiv în urma căruia vom recunoaşte părţile copacului și vom înţelege modul în care copacii ajută viaţa oamenilor şi a animalelor. Vom descoperi cum activităţile oamenilor influenţează viaţa animalelor sălbatice, nu neapărat într-un sens pozitiv. Adevăr sau Provocare ?!

Ora 15.00 – 16.00 ,,Pădurea fermecată”(10 – 14 ani – joc interactiv) Ne vom juca și vom afla multitudinea de motive care există în favoarea protejării plămânilor planetei Pământ. Trebuie să învățăm noi și să-i învățăm și pe alții, să protejeze natura, în special pădurile, care ne asigură viața pe pământ.

Grădina Zoologică Brașov vă invită intr-o lume fascinantă pentru a găsi noi provocări și aventuri interesante la fiecare pas.

Articolul precedentCirculație restricționată, astăzi și mâine, în municipiul Brașov
Articolul următorCultură pe pâine, timp de patru zile, la Brașov! Începe Târgul de Carte și Muzică