Procesul electoral se va desfășura în bune condiții și în secțiile de votare din Școala Gimnazială nr. 12, unde a existat suspiciunea focarului de hepatită tip A.

Ieri, 7 noiembrie, la ora 17.45, a început acțiunea de dezinfecție, dezinsecție și deratizare a celor două corpuri de clădire ale Școlii Gimnaziale nr. 12 din municipiul Brașov, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov în baza datelor obținute de la firma SC Coral Impex SRL cu care administrația locală are contract de concesiune pentru acest serviciu.

În cursul acțiunii, care a durat aproximativ două ore, s-au folosit dezinfectanți pentru hepatita A marca RELY+ON VIRKON pentru suprafețe și dezinfectant Preventol.

Luni, 11 noiembrie 2019, este programată o nouă acțiune de dezinfecție, urmând ca, la nevoie, să se repete acest proces dacă situația o va impune.

Direcția de Sănătate Publică și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului – Regiunea Centru Brașov sunt instituțiile care s-au sesizat și care, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, conducerea unității de învățământ în cauză și Primăria Municipiului Brașov vor supraveghea cu strictețe desfășurarea acțiunii, până la înlăturarea tuturor suspiciunilor de această natură.

Având în vedere măsurile de igienă întreprinse, asigurăm cetățenii că procesul electoral pentru alegerea președintelui României, în ziua de duminică, 10 noiembrie 2019, se va desfășura fără probleme în cele două secții de votare. Așa cum ne asigură specialiștii, hepatita de tip A, boala mâinilor murdare, după cum este cunoscută în popor, nu este transmisibilă aerogen și recomandăm copiilor și cadrelor didactice să trateze cu maximă responsabilitate igiena corporală”, a declarat prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

Articolul precedentBrașovenii rămân fără apă potabilă, săptămâna viitoare
Articolul următorBrașovean căutat de polițiști