Primarii din județ, instruiți pentru alegerile europarlamentare

Reprezentanții autorităților locale din județul Brașov au fost invitați la o ședință operativă dedicată informării și dialogului pe teme de actualitate.

Apropierea alegerilor pentru Parlamentul European necesită o pregătire temeinică la nivelul fiecărei localități. Reprezentantul Autorității Electorale Permanente, Claudiu Petra, le-a prezentat primarilor, viceprimarilor și secretarilor calendarul de activități în această privință.

Cel mai târziu în data de 27 aprilie 2019 cetățenii trebuie să ia la cunoștință care este delimitarea și numerotarea secțiilor de votare și unde se află acestea. Primarii răspund de îndeplinirea la timp și cu exactitate a acestor cerințe. În calitatea mea de prefect le acord tot sprijinul pentru ca informația să ajungă la toți cei interesați. Este un mod de a pregăti bine un eveniment important pentru România și pentru Brașov și de a-l duce la capăt fără incidente”, afirmă prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost campania de depunere a cererilor Unice de plată 2019, demarată din 1 martie. Ultima zi de primire a acestor cereri este 15 mai 2019. Directorul executiv al APIA Brașov, Dorel Loghin Stânea, a făcut apel pentru acordarea, de către primării, a adeverințelor necesare la dosarul pentru solicitarea subvențiilor. Acest lucru trebuie să se întâmple fără să fie condiționat de plata obligațiilor fiscale la bugetul local.

Instituția Prefectului le stă la dispoziție primarilor, viceprimarul și secretarilor pentru orice problemă pe care o au. A fost mesajul pe care l-am transmis și astăzi, pentru că la celelalte punct de pe ordinea de zi am discutat despre hotărârile de consiliu local, modul în care sunt redactate sau faptul că pot fi susceptibile de a reprezenta ajutor de stat sau de minimis, ori obligația autorităților locale de a solicita aviz de oportunitate de la Ministerul Afacerilor Interne în cazul în care vor să încheie înțelegeri de cooperare cu autorități din alte state”, a adăugat prefectul Marian Rasaliu.

Articolul precedentCând se organizează licitațiile pentru locurile de parcare din cartierul tău?
Articolul următorAccident rutier, pe drumul spre Săcele (FOTO)