Președintele USR Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a fost prezent în acest sfârșit de săptămână în județul Covasna, unde s-a întâlnit cu membrii formațiunii județene. Vineri, acesta a fost invitat în studioul We Radio (VIDEO integral AICI), și a vorbit, printre altele, despre situația politică din județul Covasna, unde USR are doi primari (la Întorsura Buzăului şi Valea Mare), dar și despre autostrada A13 Brașov – Târgu Secuiesc – Bacău.

Nemulțumiți de modul în care a fost proiectată autostrada, o parte dintre localnicii celor  două localități pe care aceasta ar urma să le tranziteze au protestat săptămâna trecută, marți, la sediul CNAIR București. În total, 1.770 de semnături au fost strânse din localitățile Hărman – județul Brașov și Ilieni – județul Covasna, fiind înaintată o petiție către Comisia Europeană prin care locuitorii cer încă o dată modificarea lucrărilor, așa cum au fost ele proiectate inițial.

Miercuri, Compania de Autostrăzi a anunțat că a scos din nou la licitație finalizarea studiului de fezabilitate necesar construcției șoselei de mare viteză, după ce contractul precedent a fost reziliat la începutul toamnei, pe motiv că fostul proiectant nu a putut acoperi costurile cu investigațiile geotehnice.

Cătălin Drulă, care este și președintele Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților, a declarat, la We Radio, că recent a avut loc o întâlnire cu primarii celor două localități afectate, însă de la discuții au lipsit reprezentanții CNAIR. Fostul ministru a catalogat absența acestora din urmă ca pe „o formă de sfidare a Comisiei”.

VEDEȚI AICI CE A DECLARAT CĂTĂLIN DRULĂ

Articolul precedentÎntârzie decizia privind majorarea salariilor. Sindicatele și patronatele se revoltă împotriva Guvernului
Articolul următorIncendiu la o hală din Sânpetru