Poliția Locală Brașov a dat amenzi de peste 16.000 de lei

Acțiuni specifice, de menținere a ordinii și liniștii publice, desfășurate de polițiștii locali, pe raza municipiului Brașov.

Într-o singură zi, oamenii legii au dat 64 de sancțiuni în valoare totală de 16.690 de lei, cetățenilor care au fost surprinși încălcând legislația în vigoare.
De remarcat este faptul că, cele mai multe contravenții s-au înregistrat la regimul rutier – mai mult de jumătate din totalul sancțiunilor (42) – însemnând încălcări ale prevederilor legale privind opririle, staționările sau parcările.
Astfel, normativele la care au fost sancționați șoferii indisciplinați au fost: HCL 152/2005 privind reglementarea staționării și parcării pe domeniul public al Municipiului Brașov a vehiculelor de transport marfă și călători, HCL 251/2007 – Regulamentul de organizare și funcționare al sistemului de parcare din municipiul Brașov sau Codul rutier.
Acesta este și motivul pentru care Poliția Locală Brașov le recomandă, din nou, șoferilor să respecte legislația în domeniu pentru a nu bloca circulația pe drumurile din municipiu, pentru a nu crea dificultăți celorlalți participanți la trafic sau de a pune în pericol viața și integritatea pietonilor.
Articolul precedentFOTO Un brașovean a pescuit ilegal în județul Sibiu și a fost prins, în toiul nopții, de polițiști
Articolul următorFost primar din Brașov, ARESTAT!