Ambulanţierii braşoveni au aflat aseară că microstaţiei din Poiană îi va fi suspendată activitatea pe o perioadă nedeterminată, potrivit Radio România Brașov FM.

Asta înseamnă că echipajele medicale vor ajunge mai târziu la situațiile de urgență din stațiune, spune preşedintele grupei sindicale Solidaritatea Judeţeană SAJ Braşov, Georgiana Loredana Toflea:

„Dacă stăm să ne gândim la un număr mediu de intervenții pe zi, undeva la 15 – 20 de intervenții, da, noi suntem ajutați pe partea de Poiana Brașov și de colegii de la SMURD. SMURD-ul are în Poiana Brașov două echipaje de prim ajutor și noi o ambulanță cu asistent și ambulanțier. În urmă cu câțiva ani aveam gardă permanentă în perioadele de vârf de sezon, de sărbători, inclusiv cu medic. Asta va prelungi timpii de intervenție la caz, pentru că, știți și dumneavoastră, drumul de acces către Poiana Brașov, în perioadele de sezon este destul de aglomerat, este sinuos, cu curbe. Se prelungesc timpii, timpii de așteptare, timpii de intervenție la caz”.

Motivul închiderii este necunoscut, dar se vechiulează că întreţinerea substaţiei are costuri destul de ridicate.

Managerul SAJ Braşov, David Levente, susţine că la solicitarea managamentului, substaţia poate să fie desfiinţată şi cel mai probabil acest lucru se va întâmpla, în condiţiile în care nu se justifică prezenţa acesteia în staţiune, mai ales în extrasezon:

„O substație este un punct de lucru de unde pleacă echipajele în intervenție. În condițiile în care în Poiana Brașov există și o unitate de prim-ajutor a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, adică un echipaj SMURD, numărul solicitărilor în extrasezon este foarte redus și nu se impune prezența unui echipaj medical de urgență din partea Serviciului de ambulanță. Sigur, în perioada sezonului, un echipaj medical poate fi delegat din stația centrală, fapt pentru care nu se impune să existe acolo substație”.

Articolul precedentPe 1 decembrie se deschide pârtia Transalpina. Cât costă skipass-ul pentru o persoană
Articolul următorLudovic Orban aruncă bombă, în exclusivitate la Realitatea. Nu exclude o candidatură la președinție. Cum s-a leapădă de Florin Cîțu?