Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a prezentat o serie de destinații care încă mai sunt disponibile „last minute”.

Printre principalele destinații care au rămas nerezervate se numără stațiunile balneoclimaterice, stațiunile montane sau cele rurale. Poiana Brașov este destinația cu cel mai grad de ocupare și nu se mai găsesc prea multe locuri. Paradoxal, cele mai scumpe hoteluri au și cel mai mare grad de ocupare în rândul turiștilor. „Mai sunt disponibile rezervări pentru Valea Prahovei, Sinaia sau Bușteni. În general, dacă la munte pentru trei nopți de cazare au fost și oferte de 2.000-2.500 lei de familie pe cameră, la hotelurile unde au mai rămas locuri prețul poate fi și de 300-400 de lei. Astfel că, pentru trei nopți o familie poate plăti 900-1.200 de lei, mult mai puțin”.

De asemenea, o altă destinație unde mai există rezervări pentru „last minute” este litoralul românesc, care este de obicei mai aglomerat de 1 mai.

Pentru litoral bulgăresc au mai rămas locuri destule, 80% sunt romani de Paște cazați. Bulgarii au tarife de 70 euro de persoană pentru trei nopți la hoteluri de 3 stele. Sau până la 250 euro cu all inclusive la hoteluri de 4-5 stele. De asemenea, se mai pot rezerva sejururi Grecia și Turcia operate cu autocarul: Istambul, Kuşadası, Halkidiki”, precizează acesta.

Destinațiile unde nu mai sunt locuri disponibile sunt cele exotice, operate de curse charter. Însă au mai rămas locuri pentru Egipt și pentru city break-uri în Paris, Londra sau Viena. 

Printre locațiile disponibile „last minute” se numără Bulgaria, Grecia, Turcia. Din România stațiunile balneare (Băile Herculane, Felix, Sovata, Covasna) și montane, precum și litoralul românesc.

În ceea ce privește profilul persoanelor care caută aceste tipuri de destinații pe ultima sută de metri, se numără cei care nu au neapărat o familie mare, care nu își programează din timp concediile. „De Paște sunt cei nehotărâți, care au avut temeri și acum s-au răzgândit. În ultima luna, turiștii au renunțat la temerile legate de pandemie. De probleme economice sau de conflictul de lângă noi”, mai spune Traian Bădulescu.

Sursa: economedia.ro

Articolul precedentVIDEO Academicianul Bălăceanu-Stolnici și secretul sănătății CENTENARE
Articolul următorÎn 2014 era banc, acum este realitate. Cum le explică Putin copiilor invazia în Ucraina