Peste 2.500 de braşoveni monitorizaţi, izolaţi sau în carantină! Amenzi de aproape 260.000 de lei date la Braşov!

În județul Brașov, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, 91 de persoane se află în carantină, iar 2.536 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Au ieșit din carantină 51 de persoane, iar din autoizolare 663 persoane, după expirarea perioadei de 14 zile. De asemenea, al doilea pacient vindecat de COVID-19 la Brașov a fost externat astăzi din Spitalul de Boli Infecțioase: o femeie în vârstă de 53 de ani.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, atât în patrule mixte, cât și separat, precum și asigurând paza locațiilor de carantinare.
Astfel, s-au efectuat 3.461 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, cu mențiunea că, în multe cazuri, s-au efectuat verificări repetate la același domiciliu.
■ Pentru nerespectarea condițiilor autoizolării la domiciliu au fost aplicate 2 amenzi, în valoare de 5.500 de lei, persoanele respective fiind plasate în carantină instituționalizată.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, îndeosebi ale celor privind restricțiile de circulație, polițiștii și jandarmii au aplicat 757 de sancțiuni, în valoare de 259.700 de lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 13 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 84 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se o amendă contravențională pentru fapte de natură economică, în valoare de 1.500 de lei.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
Instituția Prefectului județului Brașov

Articolul precedentCORONAVIRUS. Au decedat încă doi români!
Articolul următorVIDEO Corul Unison, concert de acasă