Este vorba despre Primăria comunei Cincu. Potrivit Salut Făgăraș, localitatea are propria cantină, iar aici, în fiecare zi, 120 de vârstnici și 30 de copii primesc, gratuit, de la primărie, o masă caldă.

,,Noi am făcut acum trei ani o cantină pe fonduri europene, de unde iau masa în fiecare zi 120 de copii și 30 de persoane vârstnice, gratuit, pe banii comunei. Vârstnicii care primesc mâncare gratuită sunt cei care nu mai au aparținători în localitate, fără să ținem cont dacă au pensie sau nu ori cât e de mare aceasta. Ei provin din satele Cincu și Toarcla. Avem cazuri de bătrâni care au venituri de 100 de lei și nu le ajung nici să își ia medicamente. Unii sunt nedeplasabili, sunt în cărucior.

Avem și persoane de puțin peste 50 de ani, dar avem și de 94 sau de 95 de ani. Acestora li se duce mâncarea, zilnic, în caserole. Copiii deserviți de cantină sunt în general cei din familii cu probleme sociale, care merg în fiecare zi la cantina după școală. Aceștia de regulă sunt de etnie romă sau sunt copii lăsați în grija bunicilor de către părinții care au plecat la muncă prin Italia. 50 dintre toți copiii care primesc hrană de la cantină sunt în situația de mai sus. Alți 57 de copii sunt cei de la grădinița din Cincu, cărora le ducem acolo mâncarea. Restul copiilor sunt cei de la grădinița și școala din Toarcla, cărora de asemenea le este livrată masa”, a declarat primarul comunei Cincu, Sorin Suciu, pentru Salut Făgăraș.

În perioada pandemiei, absolut toți beneficiarii au primit hrana caldă acasă.

Articolul precedentCFR promite că vom călători cu 160 km/h de la Brașov, până la Apața!
Articolul următorVIDEO Câte persoane se află în carantină, în municipiul Brașov?