Asta au transmis autoritățile sanitare naționale. Femeia a fost testată pentru COVID-19, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Testul este analizat în laborator pentru a se depista dacă este sau nu vorba despre varianta Omicron. Alte două persoane repatriate din Africa de Sud au fost confirmate cu coronavirus, dar încă nu se știe dacă sunt infectate cu varianta africană. 

Autoritățile precizează că cele trei persoane sosite din Africa de Sud și care au fost confirmate cu Covid au fost testate pe aeroporturile din București și Baia Mare la momentul aterizării, iar rezultatele pozitive au venit miercuri.

Potrivit autorităților, 3 persoane repatriate din Africa de Sus, două la aeroportul din București și una la Baia Mare, au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2.

„Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit în cursul zilei de ieri”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală.

„Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere și vă vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate”, mai susține GCS.

Două persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 care au fost repatriate din Africa de Sud cu avionul Tarom se află în carantină la domiciliu în Vaslui și Brașov.

Cea de-a treia, un sportiv de la echipa de rugby CSM Baia Mare, este internată în spital.

MEDIAFAX

Articolul precedentTestarea elevilor cu testele pe bază de salivă începe astăzi
Articolul următorMesajul lui Emanuel Ungureanu pentru Klaus Iohannis: ”Ești un blestem peste alte blesteme care au nenorocit România!”