Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat Hotărârea nr. 48/17.11.2020, prin care:

– Se recomandă centrelor comerciale din județ organizarea fluxului intrare-ieșire astfel încât acesta să fie realizat pe două sensuri bine delimitate, cu păstrarea distanței de minim 1metru între persoane, precum și  limitarea numărului de persoane astfel încât să nu se creeze aglomerări.
– Se recomandă sălilor de fitness și aerobic să respecte cu strictețe Ordinul comun al ministrului Tineretului și Sportului și al ministrului Sănătății nr. 1.219/1.634/2020, pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul  în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite  şi în aer liber din România, în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, respectiv desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic.

Hotărârea prevede, de asemenea, că instituțiile abilitate pentru efectuarea de verificări în ceea ce privește respectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea COVID-19 vor proceda la intensificarea acțiunilor de control la operatorii economici menționați.
Hotărârea nr. 48/17.11.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este disponibilă aici:
https://bv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/27/2020/11/Hot-48.pdf

Ordinul nr. 1.219/1.634/2020 este disponibil aici: 
http://mts.ro/wp-content/uploads/2020/04/Ordin-MTS-MS.pdf

Sursa: Realitatea de Brasov

Articolul precedentCulisele statului paralel. Gheorghe Ștefan Pinalti: I-am dat 75.000 de euro lui Culiță Tărâță. Banii îi dădea la SRI pentru „sondaje”
Articolul următorCOVID-19. Rata de infectare din municipiul Brașov a crescut la 8,62 la mia de locuitori! Situația din județ