Noaptea Cercetătorilor, astăzi, la Universitatea Transilvania

Experimente trăsnite, știință interactivă, fenomene curioase, vânătoare de comori, concursuri cu premii, expoziții și tururi ghidate, adică Noaptea Cercetătorilor la Universitatea Transilvania!

Vineri, 27 septembrie 2019, între orele 17.00 -21.00, Institutul de Cercetare – Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, situat pe strada Institutului nr. 10 din Brașov organizează Noaptea Cercetătorilor, un eveniment marcat în toate țările membre ale Uniunii Europene.

Studenții și cadrele didactice ale universității noastre vă invită la treasure hunt, quiz și proiecții de film documentar. La aceste activități se adaugă tururi ghidate în laboratoarele institutului unde puteți vedea roboți mobili, imprimante 3D, drone, mașini de curse realizate de studenții universității și diferite echipamente de cercetare. Vizitatorii pot participa la work-shopuri de scriere creativă, ateliere de traducere, jocuri de comunicare și concursuri de creativitate.

Vor fi concursuri de cultură generală interactive și tombolă cu un premiu la „înălțime”: un tur desupra orașului cu elicopterul! Cei mai mici dintre vizitatori sunt invitați să „cerceteze” lumea LEGO iar cei care vor un selfie de invidiat se pot fotografia alături de un urs polar în mărime naturală sau într-un monopost de primă clasă.

Pentru a ajunge mai ușor la Institut, în intervalul desfășurării evenimentului, RATBV a suplimentat frecvența liniei 24 care va circula din jumătate în jumătate de oră din Livada Poștei.

Intrarea la eveniment este liberă pentru toți participanții! Noaptea Cercetătorilor este un eveniment anual, care se organizează în ultima zi de vineri din luna septembrie în peste 300 de oraşe europene, pentru a sărbători cunoaşterea, descoperirile şi beneficiile cercetării. Programul evenimentului este disponibil la adresa: https://www.unitbv.ro/noaptea-cercetatorilor/program.html

Articolul precedentNuntași pe biciclete, din Metrom până la Primărie
Articolul următorUn brașovean a incendiat casa fratelui