Nereguli GRAVE la Filarmonica Brașov?

Nereguli financiare incredibile la Filarmonica Brașov, unde banii publici sunt folosiți încălcând reguli contabile elementare, potrivit newsbv.ro. Despre disciplină financiară nici măcar nu se mai poate face vorbire.

Filarmonica Brașov s-a remarcat prin spectacole de înaltă ținută artistică, mai ales prin invitarea unor artiști de prestigiu de peste hotare. Așa cum este firesc, aceste personalități trebuie plătite, iar onorariile trebuie stabilite conform unor contracte.

Legislația financiară din România prevede că se pot încheia contracte în valută, dar acestea se onorează în moneda națională, la cursul BNR. La Filarmonica maestrului Anton Niculescu, lucrurile nu se întâmplă chiar așa.

Astfel, banii de la casierie sunt ridicați de soția acestuia, responsabila de relaţii externe, care pleacă cu lichiditățile la o casă de schimb valutar sau la o bancă și îi transformă în valută, urmând a fi achitați drept onorarii artiștilor invitați la concertele de la Brașov.

Iar toată această operațiune se face pe baza unei simple hârtii, dacă vreți o chitanță de mână scrisă între precupeți la târg, denumită proces-verbal. Trebuie luate în considerare două situații.

Amănunte, AICI.

 

Articolul precedent„Mari geografi brașoveni”, mâine, la Casa Mureșenilor
Articolul următorFOTO Braşovean MORT în incendiu