Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” organizează, în zilele de 15 și 16 mai, o serie de evenimente aniversare pentru a cinsti 100 de ani de la preluarea, de către administraţia românească, a spitalului, precum şi  97 de ani de la acordarea denumirii onorifice „Regina Maria”, prin decret regal.

Eveniment de excepție organizat de Spitalul Militar de Urgenta „Regina Maria” – Brasov, Colegiul de Onoare al Brasovului in parteneriat cu Ministerul Apărării și Mitropolia Ardealului, in zile de 15-16 Mai 2019, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la acordarea numelui de „Regina Maria” in baza decretului prin care regele Ferdinand i l-a atribuit in onoarea ilustrei regine, inca din timpul vietii acesteia.

Activităţile aniversare vor debuta miercuri, 15 mai, prin sfinţirea bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din curtea spitalului, de către Î.P.S. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi din Braşov, şi vor continua cu un spectacol aniversar, susţinut  în după-amiaza aceleiaşi zile,de formaţii artistice şi interpreţi de prestigiu,la Sala Coloanelor de la Cercul Militar din Braşov.

În cea de-a doua zi a manifestărilor joi, 16 mai, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de dezvelire, în curtea spitalului militar, a busturilor Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand, familia regală care a „păstorit” făurirea României Mari şi care şi-a pus, în mod direct, amprenta asupra istoriei acestui spital. De asemenea, va fi organizată Ziua Porților Deschise.

În anul 2019 se împlinesc 100 de ani de când Spitalul Militar din Braşov a trecut sub administraţie românească, în calitate de spital al Diviziei 18 Infanterie, dislocat la Braşov. Spitalul Militar a fost înfiinţat în Braşov cu peste două secole înainte, sub administraţie străină, iar aniversarea trecerii sub administraţie românească, laolaltă cu aniversarea acordării denumirii onorifice „Regina Maria” constituie, în continuarea manifestărilor de celebrare a Centenarului Marii Uniri, un moment de referinţă atât pentru organismul militar românesc, cât şi pentru Municipiul Braşov.

Articolul precedentVIDEO Primarul municipiului Săcele a vorbit despre neregulile depistate la Regia Locală a Pădurilor
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Accident pe DN1! Trafic BLOCAT