Foto: Andrei Paul / Primăria Brașov

„Spitalul Regional va fi construit de municipalitate, iar dotarea va fi făcută de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu autoritățile locale“, a declarat, la Brașov, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut, zilele acestea, o scurtă întrevedere cu primarul George Scripcaru, pentru a discuta detalii despre construcția Spitalului Regional Brașov, înainte de întâlnirea dintre autoritățile locale, reprezentanții Ministerului și cei ai Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.

Am anunțat procedura de achiziție pentru studiul de prefezabilitate, mâine la Brașov vor fi reprezentanții BERD și vom discuta draftul care ne-a fost transmis în luna decembrie, pentru acordul de parteneriat între autoritatea locală, autoritatea centrală și BERD, iar mai departe vom vedea care sunt pașii pe care urmează să-i parcurgem“, a declarat primarul George Scripcaru.

Spitalul Regional va fi construit de primărie, iar dotarea va fi făcută de Ministerul Sănătății în parteneriat cu primăria. Noi spunem că acest parteneriat este de bun augur, lucrurile sunt destul de avansate. Din punctul meu de vedere, Spitalul Regional Brașov este, ca și documentație, cam pe același palier cu cele trei spitale regionale care vor fi finanțate cu fonduri europene (Iași, Craiova, Cluj, n.n.). Lucrurile merg foarte repede, există dorință din partea comunității locale, iar astăzi am discutat cu domnul primar despre viitorul actualelor spitale care funcționează pe teritoriul municipiului Brașov. Este nevoie de o analiză foarte clară a nevoii de servicii medicale.

Am discutat despre comasarea sau relocarea paturilor din celelalte unități medicale, sunt lucruri pe care trebuie să le discute autoritățile locale și județene, managementul acestor spitale, pentru că până la urmă este foarte important ca pacientul care în acest moment la Brașov este purtat cu ambulanța de la o locație la alta pentru investigații să aibă un singur loc unde poate fi primit, diagnosticat și tratat.(…) Din punctul meu de vedere personal, Brașovul are nevoie de paturi de recuperare. Maternitatea poate fi de sine stătătoare, în schimb celelalte spitale și secții ar trebui relocate și rediscutate, astfel încât să fie foarte bine dimensionate pentru recuperare și pentru bolnavii cronici, iar paturile pentru acuți să fie la spitalul regional“, a spus ministrul Sănătății.

Articolul precedentFOTOGALERIE O șansă pentru tratarea pacienților cu arsuri grave, la Brașov
Articolul următorInvitații gratuite, la teatru, oferite doar astăzi