Acest aliment are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, depurative şi antiseptice.

Potrivit oamenilor de știință, există trei elemente care îi conferă produsului aceste „superputeri”: pH-ul acid( mierea nu este o gazdă bună pentru bacterii), conținutul abundent de zahăr (este de două ori mai dulce decât zahărul din comerț) și peroxidul de hidrogen rezultat în urma descompunerii glucoxidazei. 

Mierea nu este un produs perisabil. Dacă este păstrată într-un recipient ermetic, se poate consuma în siguranță timp de zeci de ani sau chiar mai mult. Totuși, acest lucru nu înseamnă că va arăta la fel. În timp, mierea va deveni mai închisă la culoare și se va cristaliza. 

Unul dintre cei mai apreciați și mai frecvent folosiți îndulcitori, mierea de albine are o mulțime de beneficii pentru sănătate. 

Caracteristicile antibacteriene și antiseptice prezente în mod natural în miere ajută la eliminarea infecțiilor și la reducerea inflamațiilor. De asemenea, mierea calmează gâtul, reduce tusea și întărește sistemul imunitar, reducând episoadele de sinuzită. 

În plus, poate fi folosită pentru a trata afecțiunile gingivale, cum ar fi gingivita. Mierea acționează ca un agent antimicrobian pentru a opri dezvoltarea bacteriilor. 

 
 
Articolul precedentGest șocant al unui român din Germania. Și-a omorât iubita în bătaie pentru că el a pierdut autobuzul
Articolul următorFCSB a câştigat cu emoţii în faţa ultimei clasate, FC Botoşani (3-2), în Superligă