Marșul Colindătorilor, pe străzile Brașovului

Eveniment special, specific sărbătorilor de iarnă, la finalul acestei săptămâni, la Brașov. 

Sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 18.00, toți suntem așteptați la Marșul Colindătorilor să vestim nașterea Domnului și să aducem un omagiu eroilor dispăruți în decembrie 1989. Întâlnirea va avea loc la ora 18:00, în Brașov, Piața Unirii, la Biserica Sfântul Nicolae.

Traseul:
Piața Unirii, Str. Bailor, Parcul Gheorghe Dima, Str. George Barițiu, Piața Sfatului, Str. Republicii, Bd. Eroilor, Troita de la Prefectură, Monumentul Eroilor, Cimitirul Eroilor Revoluției

estirea Nașterii Domnului și cinstirea eroilor căzuți la revoluție este un eveniment care va fi celebrat la Brașov printr-un marș al colindătorilor organizat de Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, în parteneriat cu Protopopiatului Ortodox Brașov și cu Asociația Sf. Ierarh Luca al Crimeei. Evenimentul aflat la a V-a ediție va avea un caracter cultural-festiv cu ocazia apropierii sărbătorilor de Crăciun dar și unul cultural-memorial închinat celor care s-au jertfit pentru libertate in urma cu 29 de ani – Eroii revoluției Române căzuți în decembrie ‘89.

Având ca punct de întâlnire Piața Unirii la Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului, ora stabilită 18:00, colindători îmbrăcați de sărbătoare și cu făclii aprinse, vor pleca în marș pe un traseu stabilit ce va include câteva opriri în cântec de colind spre bucuria celor care-l primesc. Un prim popas la maternitate va oferi viitoarelor mămici vestea noului început, iar un al doilea popas în centrul Brașovului va bucura privirile și urechile celor veniți în așteptarea Crăciunului.

La crucea eroilor din fața prefecturii și la monumentul acestora din zona Teatrului Dramatic, colindătorii se vor opri pentru un solemn moment de reculegere și aducere aminte. Acest sfârșit de seară va fi închinat spre pomenirea „colindătorilor” de altă dată, care și-au găsit într-un final mult dorita libertate și care sunt îngropați în cimitirul din Parcul Eroilor. Acest cimitir este locul unde candelele celor care vor aduce un omagiu vor lumina amintirea celor cărora noi, cei de azi, le datorăm libertatea.

Articolul precedentEveniment important la Asociația de Servicii Sociale SCUT
Articolul următorAvertizare meteo de vreme severă imediată