Este situație disperată pentru mai mulți români. Din cauza noii variante Omicron, conaționalii aflați în Maroc nu mai au cu ce să ajungă acasă și cer ajutorul. Maroc s-a închis pentru două săptămâni. Românii, care sunt acolo în vacanță nu mai au cum să se întoarcă în țară.

„Informăm cetățenii români că autoritățile marocane au decis, începând cu 29 noiembrie a.c., orele 23.59 suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către/dinspre Regatul Maroc.

Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite.

 

Situația epidemiologică va fi periodic evaluată de autoritățile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune”, anunță Ambasada României în Regatul Maroc, într-o informare. 

Anunțul a fost postat, de asemenea, și pe contul de Facebook al Ambasadei și a adunat mai multe comentarii din partea românilor aflați în Maroc în vacanță sau din alte motive. 

 

„Suntem destul de mulți fiindca am sosit în vacanța aceasta și comunicam între noi”, scrie o româncă, într-un comentariu la postarea Ambasadei.

Ulterior, Ambasada a mai postat un mesaj în care le transmite românilor din Maroc pașii de urmat pentru a se întoarce în țară. 
 
„Rugăm cetățenii români care se află în Maroc și au dificultăți să revină în țară în perioada imediat următoare să contacteze consulul Ambasadei României la Rabat la nr de telefon 00212664462743 sau e-mail ([email protected]) sau să ne transmită coordonatele (tel, e-mail) la care pot fi contactați”, se arată în mesajul citat. 
 
Articolul precedentVIDEO Ninge în centrul țării!
Articolul următorBilanț coronavirus 30 noiembrie: 1.622 cazuri noi și 147 decese dintre care 17 anterioare