Cel mai nou centru de Cardiologie Clinică și Intervențională din România s-a deschis, recent, la Brașov. 

Centrul care este parte a Spitalului Sf. Constantin are în componență un laborator de Cateterism Cardiac și Angiografie ce este dotat cu cel mai modern angiograf de la ora actuală care va permite efectuarea decoronarografii, arteriografii, angioplastii coronariene cu stent și angioplastii periferice cu stent. Deschiderea acestui centru este cu atât mai importantă cu cât România este în topul țărilor cu cele mai mari rate de deces din cauza afecțiunilor cardiace.

Beneficiile pentru medici și pentru pacienți

Extrem de performant, noul angiograf oferă pacienţilor multiple avantaje şi vine în completarea competențelor echipei medicale. Datorită tehnologiei avansate, se obține o reducere însemnată a dozei de radiații aplicate pacientului de până la 60%, comparativ cu tehnologia convențională, aparatul oferind o vizibilitate mai bună cu până la 70% a vaselor mici și o reducere a pulsurilor cu până la 43%, pentru o mai bună calitate a imaginii şi o doză mai scăzută de iradiere pentru pacient. Noul angiograf oferă o rezoluție de contrast înaltă, o calitate deosebită a imaginii având o tehnologie imagistica 3D avansată. De asemenea, acesta oferă o precizie pentru asigurarea unei ghidări cât mai bune în timpul intervențiilor procedurale în cardiologie, radiologie intervențională, chirurgie;

Centrul de Cardiologie Clinică și Intervențională are o capacitate de 17 paturi, din care 2 paturi de USTACC (Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici) dotate la cel mai înalt nivel, unde vor fi tratați pacienți cu diagnostice din toată patologia de boli cardiovasculare.

Pacienții vor putea beneficia de tratamente decontate de stat

Deși în România mai există și alte centre pentru tratarea bolilor cardiace, este din ce în ce mai greu pentru acestea să deservească numărul mare de pacienți care au nevoie de ajutor medical. De aceea, Spitalul Sf. Constantin a încheiat și un contract de colaborare cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât pacienții vor putea beneficia de tratamente decontate de stat.

Echipa de medici cardiologi a noului centru

Performanța noului Centru de Cardiologie Clinică și Intervențională este data și de o echipă de medici profesioniști precum: Dr. Dragoș Lupu, Dr. Cristian Popescu, Dr. Emil Moldovan (medici cardiologi intervenționiști), Dr. Adina Frâncu, Dr. Liliana Jupoiu, Dr. Mohamed Jeridi, Dr. Ofelia – Daciana Khayaei-Heravi (medici cardiologi clinicieni).

Bolile cardiovasculare în România

Potrivit datelor Societății Române de Cardiologie, în România, două treimi dintre cazurile de deces sunt cauzate de afecțiunile cardiace, România fiind astfel pe un loc fruntaș în topul țărilor de pe continent. Prin comparație, media europeană privind moartea cauzată de bolile de inimă este de 50%.

Articolul precedentAvancronica meciului Corona – Bistrița, din Cupa EHF
Articolul următorFOTO+VIDEO Ceremonii organizate, la Brașov, la 32 de ani de la revolta anticomunistă