În vremea în care hotelurile și călătoriile sunt nesigure din cauza pandemiei de coronavirus, un fost ofițer militar a transformat un autocar într-un hotel de lux. Inovația vine de la Brașov, unde bărbatul a început încă din 2017 să transforme diferite mașini în restaurante și apartamente pe patru roți, relatează Realitatea PLUS. 

Un fost ofițer transmisionist a lăsat mașinile militare pentru dube, camioane și autocare. Avea deja experiența tehnică pentru a transforma un vehicul așa că a început să facă dintr-o dubă o rulotă cu toate dotările.

Ultima sa conversie este un autocar cu două etaje transformat într-un camper cu dotări de lux. Noul autovehicul poate fi comparat cu un hotel de top. Are două băi, 10 paturi, living și o bucătărie dotată cu tot ce trebuie.

Peste 100.000 de euro a costat întreaga configurație, mai ieftin dacă ar fi de comparat cu un model al rulotelor de lux. Cu toate acestea, creatorul spune că autocarul luxos este destul de dificil de manevrat în România, iar cererea este mai ridicată în Occident.

Fostul ofițer militar are 10 angajați la firma lui și speră ca atelierul său de profil să treacă și la activitatea de producție în masă pe viitor. În patru ani de când a început a transformat peste 40 de dube sau camioane în rulote și food-truckuri.