Autostrada A3, Râșnov – Cristian, se deschide joi seară, cu câteva luni înainte de termenul prevăzut în contract, anunță Radio România Actualități. 

Este primul tronson de autostradă din județul Brașov, are 6 km lungime și va funcționa ca o centură a orașului Râșnov, pentru că începe și se termină în Drumul Național 73. O legătură la viitoarea autostradă de pe Valea Prahovei nu poate fi realizată mai devreme de cinci – șase ani –  în prezent fiind în licitație reactualizarea studiului de fezabilitate pentru secțiunea Ploiești Comarnic – Brașov. La inaugurare a participat și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Practic, din această seară se poate circula pe prima porţiune de şosea rapidă existentă în judeţul Braşov, formată din 6,3 km realizaţi la profil de autostradă și 3,6 km de drum național. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului Râşnov – Cristian a fost semnat în toamna lui 2017, fiind în valoare de 140 de milioane de lei.

Sursă: Radio România Actualități

 

Articolul precedentPreședintele Emmanuel Macron, testat pozitiv la noul coronavirus
Articolul următorViceprimar Vatra Dornei: „Scenariul roșu nu înseamnă carantina. Se pot petrece, în continuare, Sărbătorile de iarnă aici”