HOCHEI: Corona Wolves a transferat un atacant cu experiență internațională (VIDEO)

Corona Wolves Brasov a trasferat un jucător cu o experiență deosebită în campionate puternice, atacantul canadian Wacey Rabbit, de 32 de ani.

Sezonul  trecut a fost cel mai bun marcator al echipei Jacksonville IceMen din ECHL iar în întreaga sa carieră a jucat peste 300 de meciuri în liga nord-americană AHL.

Wacey Rabbit s-a născut în orașul Lethbridge (Alberta, Canada) și este foarte mândru de originile sale amerindiene, fiind membru al comunității „Kainai Tribal Nation”.

Are 177 de cm, 82 de kg. și chiar dacă preponderent a jucat pe postul de „centru”, poate juca pe orice post în atac.

Cea mai mare parte a junioratului și-a petrecut-o în WHL, la echipa Saskatoon Blades, unde în cinci sezoane a jucat 289 de meciuri și a realizat 222 de puncte (91 de goluri și 131 de pase decisive).

În timpul ultimului sezon la Saskatoon Blades, în 2005, a fost draftat de către echipa Boston Bruins (în runda a cincea a NHL draft).

În 2006 a fost cooptat la echipa din AHL afiliată Boston Bruins (Providence Bruins), însă spre sfârșitul sezonului a fost împrumutat la echipa canadiană Vancouver Giants (WHL), alături de care a câștigat „CHL Memorial Cup” – un trofeu important în hocheiul canadian pentru care concurează campioanele celor 3 ligi majore de tineret din Canada: OHL, WHL și QMJHL, alături de o echipă gazdă desemnată de către „Hockey Canada”.
Este cel mai important trofeu acordat de către „Hockey Canada” la tineret.

În sezoanele 2007/2008 și 2008/2009 a continuat să joace în AHL la Providence Bruins iar în  sezonul 2009/2010 a fost tranzacționat către echipa Milwaukee Admirals (AHL), afiliată echipei Nashville Predators (NHL).

În sezonul 2010/2011 a avut parte de prima sa experiență în Europa, alăturându-se echipei croate Medvescak Zagreb (EBEL).
A urmat un sezon reușit, realizând 39 de puncte în 53 de meciuri.

În sezonul 2011/2012 s-a reîntors în AHL, semnând cu echipa San Antonio Rampage (care pe atunci era afiliată echipei Florida Panthers, NHL).

Între 2012 și 2015 a evoluat trei sezoane consecutive la echipa norvegiană de primă ligă Lørenskog, realizând în total 131 de puncte (46 de goluri și 85 pase decisive) în 118 meciuri din timpul sezoanelor regulate și 13 puncte  în 19 meciuri de play-off.

În sezonul 2015/2016 a jucat în Japonia, la echipa Nippon Paper Cranes, participantă în liga internațională asiatică „Asia League”.
În sezonul de „Asia League” a reușit un total de 41 de puncte (7+34) în 48 de meciuri în sezonul regulat și 3 puncte (1+2) în cele 3 meciuri de play-off.

În sezonul 2016/2017, s-a întors în Europa, evoluând pentru echipa Val Pusteria în liga internațională  austriaco-italo-slovenă „AlpsHL”.
La Val Pusteria a jucat 35 de meciuri în sezonul regulat al AlpsHL (realizând 34 de puncte – 19+15).

În sezonul 2017/2018, după o scurtă ședere în ECHL la Jacksonville IceMen, a revenit în Europa, semnând cu echipa cehă de primă ligă HC Dukla Jihlava.
A avut 17 apariții în prima ligă cehă (2 goluri și 3 pase decisive) în timpul sezonului regulat, precum și 5 meciuri în „play-out” și 9 meciuri în turneele contând pentru recalificarea în prima ligă.

Sezonul trecut s-a reîntors în ECHL la Jacksonville IceMen, devenind cel mai bun marcator al echipei în sezonul regulat cu 60 de puncte în 70 de meciuri (29 de goluri și 31 de pase decisive).

A jucat în aceiași „linie” cu cealaltă achiziție a echipei noastre, atacantul Cody Fowlie.

În 2017, când antrenorul canadian Ted Nolan a preluat echipa națională a Poloniei, l-a recomandat pe Wacey Rabbit federației poloneze în vederea naturalizării pentru echipa națională a Poloniei, însă jucătorul a refuzat această posibilitate.

Este un jucător rapid, tehnic, cu  atitudine, personalitate și sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele pentru sezonul viitor.

Sursa: wolves.ro

 

Articolul precedentBărbat mort, după ce a fost strivit de tractor! (FOTO)
Articolul următorFOTO Accident pe strada Agrișelor