FOTO+VIDEO Momente unice pentru 90 de copii din Budila!

Plăcerea de a vedea animelele de la Zoo, neprețuită! Așa s-ar rezuma, în câteva cuvinte, experiența trăită de 90 de copii care provin din medii defavorizate, din Budila, care au mers pentru prima dată în viața lor la Grădina Zoologică. Copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, au fost extrem de entuziasmați.

Pe parcursul celor două ore petrecute la Zoo, micuții au avut chiar și propriul ghid. Inspectorul educațional Mădălin Milea ne spune cum au reacționat copiii

M-a surprins plăcut faptul că au fost foarte activi. Au pus întrebări, au așteptat răspunsuri, nu s-au mulțumit cu răspunsuri simple, au vrut să intru în detaliu cu informațiile. Au fost foarte încântați, entuziasmați și și-au exprimat dorința noastră de a reveni în grădina noastră zoologică”.

15 voluntari și profesori au avut grijă de cei mici în timpul vizitei la Grădina Zoologică. Învățătoarea Daniela Anghel ne vorbește despre importanța acestor acțiuni. „Nu vă dați seama ce impact au asupra lor și cum povestesc. Noi am mai avut activități cu copiii care au ieșit pentru prima dată în Brașov. Cu atâta emoție povestesc celorlalți copii care nu au fost și cât de atinși au fost. Pentru că unii dintre ei chiar nu au posibilitatea să iasă din comuna lor, părinții nu au posibilitatea aceasta. Și noi încercăm să facem excursii cu ei”.

Evenimentul caritabil a fost posibil datorită oamenilor cu suflet de la Firm Foundation Romania, care au grijă de copiii defavorizați din Budila de mai bine de 15 ani.