Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a prezentat planul „de bătaie” pentru sezonul de iarnă. 

La nivelul D.R.D.P. Brașov sunt peste de 87 de mii de tone de sare (pot fi mai multe sau mai puține, în funcție de condițiile meteo). Pentru județul Brașov  este plănuită o cantitate de peste 23.000 de tone de sare, care va fi distribuită la cele 11 districte si puncte de sprijin. Stocul actual este de peste 4.500 de tone. La nivelul D.R.D.P. Brașov mai există şi un stoc de aproximativ 13.000 de tone nisip, 81 de tone de clorură de calciu și 52 de tone de produs ecologic.

Programul de deszăpezire prevede ca utilajele să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montana și pe 1 noiembrie în restul punctelor. Anul acesta însă acest program a fost decalat cu aproximativ o lună din cauza temperaturilor deosebit de ridicate și astfel au fost evitate cheltuielile cu staționarea utilajelor. Până acum intervențiile au fost asigurate cu utilajele proprii. La nivelul DRDP Brașov (pe 5 județe) se va acționa, în total, cu 386 de utilaje, din care 88 proprii, dar contractul permite suplimentarea utilajelor la cerere. Aici sunt incluse toate utilajele (încărcătoare, tractoare și alte autoutilitare cum ar fi autoturisme pentru revizie și deplasarea personalului). Utilaje cu lamăși răspânditor vor fi 272. În Județul Brașov se va acționa cu 84 de utilaje în total, din care 59 de autoutilitare cu lama și răspânditor.

DRDP Brașov este pregătit pentru sezonului rece. La nivelul DRDP Brașov (pe 5 județe) vom acționa în total cu 386 de utilaje din care 88 proprii. La nivel de DRDP Brașov avem contractat peste de 87 de mii de tone de sare iar în acest moment toate depozitele de material antiderapant sunt aprovizionate.

Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Joi, 21 noiembrie 2019

Foto și video: DRDP BRAȘOV

Articolul precedentFOTO Focare de infecție! Decizie radicală luată de Primăria Brașov!
Articolul următorLucrările Companiei Apa continuă între străzile Roșiorilor și Petru Rareș