Construcţia terminalului de pasageri al Aeroportului Internaţional Braşov a ajuns în faza lucrărilor de amenajare la interior.

Avansul în execuţie pe care antreprenorul, Asocierea BOG’ART SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA, l-a obţinut în prima parte a derulării lucrărilor, se menţine şi în prezent, astfel că sunt toate şansele ca terminalul să fie recepţionat mai devreme decât termenul prevăzut în contract şi fixat la jumătatea lunii martie 2021.
În această săptămână am încheiat turnarea şapelor de beton la etajul I. Stadiul lucrărilor este următorul: la partea de faţade înregistrăm un progres de 95% din întreaga suprafaţă de sticlă şi 99% în privinţa montării profilelor din aluminiu. Toate lucrările la faţade se vor termina în această lună. În ceea ce priveşte partea de arhitectură şi instalaţii, 95% din lucrările de la subsol, 80% din lucrările de la parter şi 75% din lucrările de la etaj sunt deja finalizate. De asemenea, toate compartimentările necesare au fost făcute. Lucrăm în prezent la tavane şi la instalaţiile aferente, iar în cursul lunii decembrie urmează să le terminăm şi pe acestea. Terasele sunt finalizate în totalitate, rămânând ca până în februarie 2021 să încheiem partea de instalaţii, aparataje, precum şi toate retuşurile finale”, a explicat Ciprian Jecu, şeful şantierului de la Ghimbav.
Adrian Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, este mulţumit atât de modul cum evoluează lucrările, cât şi aspectul estetic al acestora, dat de calitatea materialelor folosite. „Şantierul terminalului are un avans foarte bun, iar din punct de vedere estetic construcţia arată foarte bine. Am convingerea că la finalizarea lucrărilor vom avea exact clădirea modernă şi spectaculoasă, cu elemente de arhitectură specifice zonei Braşovului, care-i conferă unicitate, imaginată încă din anul 2018 de către reputatul arhitect Dorin Ştefan. Mă bucur că ne apropiem cu paşi repezi de momentul îndelung aşteptat de toţi braşovenii, şi nu numai, respectiv finalizarea lucrărilor”, afirmă preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

FOTO: CONSILIUL JUDEȚEAN BRAȘOV

Articolul precedentTrafic blocat, la noapte, în unele zone din municipiul Brașov
Articolul următorIohannis, noi decizii la Cotroceni. Măsuri pentru populație: Vă cer să le respectați!