Codul galben de vreme rea s-a resimțit din plin în tot județul Brașov. Circulația pe drumurile din municipiu și celelalte orașe din județ se desfășoară cu dificultate.

La această oră se intervine cu zeci de utilaje de deszăpezire pe drumurile naționale, dar și în municipiul Brașov. La nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov s-a acționat cu 81 de utilaje și s-au împrăștiat 438 de tone de material antiderapant. La această oră ninge abundent în mai multe zone din județele Brașov, Harghita, Covasna, astfel că șoferii sunt rugați să adapteze viteza la condițiille de trafic.

La nivelul municipiului Brașov, cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat  de azi-noapte, începând cu ora 1.30, după care, începând cu ora 4.00 au scos toate utilajele de deszăpezire programate.  Numărul acestora s-au redus, în special pe bulevarde şi străzile intens circulate, în perioada de trafic intens, 7.30-8.20, având în vedere că, în această perioadă, randamentul lor este scăzut şi ar crea blocaje în trafic. Începând cu ora 8.30 se acţionează din nou cu toate utilajele pe străzile principale, inclusiv cele din interiorul cartierelor.

Până în această dimineață s-a acționat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov – și, acum, a început deszăpezirea și pe străzile din interiorul cartierelor şi legăturile acestora cu străzile principale.

Comprest a asigurat această activitate cu 22 de utilaje. Având în vedere ninsoarea abundentă, începând cu ora 6.00, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până în această dimineaţă s-au utilizat aproximativ 150 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de aproximativ 850 de tone. La această oră, pe traseu sunt 22 de utilaje de deszăpezire, din care două acţionează pe drumul spre Poiana Braşov. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acționat cu 15 utilaje, având în permanenţă 6 pe străzi. De asemenea s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 60 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 300 de tone. În acest moment pe străzile din oraş sunt 6 utilaje. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254,  sau pe email [email protected]

 

Articolul precedentMai multe locuri, în creșele din Brașov
Articolul următorAccident în Lunca Câlnicului