În a doua jumătate a lunii aprilie și în prima parte a lunii mai au loc etapele naționale ale olimpiadelor  și concursurilor școlare la diferite discipline. Până în acest moment, 45 de elevi ai Colegiului Național ,,Dr. Ioan Meșotă” s-au calificat la aceste faze ale competiției.

Abilitățile lor în câmpul diverselor domenii ale cunoașterii, sensibilitatea  estetică, aptitudinile în stăpânirea științelor exacte,  spiritul critic, capacitatea  de analiză, mobilitatea intelectuală, curiozitatea  și bucuria învățării sunt elementele care jalonează și  justifică aceste performanțe. Reușita elevilor se produce desigur într-o relație strânsă cu o tradiție valoroasă a instituției, tradiție ce se constituie într-un factor dinamizator esențial pentru prezent, dar  rezultatele foarte bune evidențiază și o motivație vie a școlarilor, relevând totodată importanța rigorii,  studiului, rolul  disciplinei formale și intelectuale, al competiției – valori fără de care idee de calitate în educație devine lipsită de substanță.

În perioada 6-8 iunie, Colegiul Național ,,Dr. Ioan Meșotă” va sărbători 150 de ani de existență și excelență, având convingerea că promovează o cultură educațională solidă prin care speră să contribuie semnificativ la restaurarea încrederii oamenilor în școală în general, în rolul intelectualității românești de a rezista oricărei disoluții  și mai ales în viitorul tinerilor, în capacitatea lor de a-și afirma individualitatea, inteligența, creativitatea, ajutând astfel la reconfigurarea societății în funcție de principii axiologice perene.

Articolul precedentProcedură importantă pentru viitoarea Sală Polivalentă
Articolul următorFOTO Președintele echipei de hochei Corona Brașov, gesturi OBSCENE la finala Campionatului Național